הסכמים למינהם

חלק נכבד מסכסוכים בין בני זוג מסתיימים בהסכם גירושין. זוגות יכולים להגיע ביניהם להסכמות כוללת שייערכו במסגרת הסכם גירושין ובכך להסדיר את כל הנושאים הקשורים בחיי הנישואין ובגירושין. ניתן לערוך הסכם גירושין למעשה בכל שלב, גם לאחר שהוגשו תובענות לערכאה שיפוטית.

 

מה כולל הסכם גירושין?

גירושין וכתובה – הסכם גירושין גולם בחובו את כל הנושאים הקשורים להליך הגירושין, לרבות הסדרת הגירושין עצמם ונושא הכתובה. אחריות הורית וחלוקת זמני שהות – האחריות ההורית של כל הורה על הילדים, נושאים הקשורים לחוק האפוטרופסות, החזקת הילדים, חלוקת זמני השהות, אופן קבלת החלטות על הקטינים, חלוקת נסיעות איסוף והחזרת הילדים, מחלה של מי מהקטינים, השבתה ממערכת החינוך, חופשות בארץ, חופשות בחו"ל, חלוקת חגים.

חשוב שהסעיפים יהיו מפורטים בכדי למנוע מחלוקות עתידיות. רכוש וחובות – חלוקת רכוש, נכסי נדל"ן, מיטלטלין, רכבים, חשבונות בנק, זכויות כספים, אופציות, מניות, חברות, זכויות סוציאליות, פנסיוניות וכל זכות אחרת מכל מין וסוג.

חשוב שכל פריט רכוש יחולק באופן מפורט וזאת בכדי למנוע מחלוקות עתידיות. ככל שיש דירה, יש חשיבות רבה לניסוח כלל הסעיפים הקשורים לאופן מכר הדירה, סיוק המשכנתא, חלוקת התמורה וכל יתר הסעיפים הקשורים לכך.

חשוב שכל פריט כספי יוגדר באופן מפורש, תוך הגדרת ההיקפים ואופן החלוקה. חשוב לפרט את כלל החובות ו/או ההלוואות שיש לצדדים, לרבות אופן ומועד החלוקה. הגדרת סעיפים כלליים – לכל הסכם יש את ההגדרות הספציפיות לנסיבותיו, לרבות סעיפי הצהרת זכויות, סעיפי סנקציות על אי גילוי רכוש, סעיפים הקשורים להיעדר תביעות ועוד.

הערה חשובה: יש להיוועץ עם עורך דין בכל ניסוח של הסכם הגירושין בכדי לבחון את כל ההשלכות של ההסכם, נושא הפרשנות, הכרת הדין וסגירת הנושאים הקשורים לאותו ההסכם.

אישור הסכם גירושין

בכדי שהסכם גירושין יהיה בר תוקף משפטי – יש חובה שההסכם יקבל אישור של הערכאה המשפטית – בית משפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני. תפקידה של הערכאה השיפוטית היא לוודא שהצדדים חתמו על הסכם הגירושין מרצון טוב וחופשי ושהם מבינים את תוכנו ואת משמעויותיו. מרגע שמאושר הסכם הגירושין וקיבל תוקף של פסק דין יש לו תוקף מחייב והוא ניתן לאכיפה במסגרת ההוצאה לפועל.

 

תיקון או שינוי הסכם גירושין?

במקרים שבהם הסכם גירושין אושר וקיבל תוקף של פסק דין ניתן, בהסכמה, להגיש בקשה מתאימה (לתיקון או שינוי סעיפים) לאותה ערכאה שאישרה את ההסכם (בית משפט או בית הדין) ויש צורך את אישורה אותה הערכאה. הסכם גירושין יכול למנוע ניהול התדיינות ממושכת בערכאות שיפוטיות. יש חשיבות רבה לאופן בניית הסכם הגירושין, לניסוח הסכם הגירושין ולכל הנושאים הנכללים בו.

 

הסכם ממון

תפקידו של הסכם ממון הינו להגדיר את חלוקת הממון בין בני זוג לעת פרידה/גירושין. צדדים יכולים לערוך הסכם ממון הן לפני הנישואין והן לאחר שנישאו. במקרים שבהם צדדים שאינם נשואים וחיים יחד, הם יכולים להסדיר ביניהם את מערכת היחסים הממונית וזאת על דרך של הסכם לחיים משותפים.

במקרים שבהם מדובר בהסכם ממון טרם נישואין, ניתן לאשר את ההסכם אצל נוטריון או רשם נישואין ובמקרה זה אין צורך לאשרו בבית משפט או בבית הדין הרבני. במקרה בו הסכם ממון נערך לאחר הנישואין, יש צורך שההסכם יקבל אישור של ערכאה שיפוטית – בית משפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני.

אישורו של הסכם ממון יינתן לאחר הערכאה השיפוטית נוכחה שהצדדים ערכו את ההסכם מרצונם הטוב והחופשי ותוך הבנת משמעויות ההסכם ותוצאותיו.

סיכום: הסכם ממון והסכם גירושין הם הסכמים חשובים המסדירים את הנושאים הרכושיים שבין בני הזוג ויכולים למנוע מחלוקות רבות בין בני זוג נשואים. מאוד מומלץ להיוועץ עם עורך דין המתמחה בענייני משפחה בכדי להכיר את הוראות הדין, לבחון את יישום הנסיבות הספציפיות, להעריך את השיקולים השונים ולקבל החלטות מושכלות.

 

הסכמים למינהם

הסכמים למינהם

עוד באותו נושא:

Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 53 ביקורות
×
js_loader

פניות במייל: [email protected]
פניות במשרד: 03-6442224
פניות לנייד: 052-5070050

Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 53 ביקורות
js_loader