תפריט
לשיחת ייעוץ חייגו עכשיו!

03-6442224

תביעות גירושין

תביעות גירושין היא פנייה לבית הדין הרבני בכתב תביעה, במסגרתו יש לפרט, בין היתר, עילות גירושין. הסמכות הייחודית לדון בתביעת גירושין של יהודים מסורה לבית הדין הרבני. סוגיית המשמורת (משמורת ילדים) כרוכה מעצם טיבה וטבעה לתביעת הגירושין ולכן אין צורך לכרוך אותה.

ענייני רכוש ומזונות. ניתן לכרוך לתביעת גירושין גם ענייני רכוש ומזונות. לכך, יש חשיבות גדולה בנושא של 'מרוץ הסמכויות'. מי מקדים את מי ולאן. האם לבית משפט לענייני משפחה או לבית הדין הרבני. מומלץ לבחון את כל האפשרויות בטרם "רצים" לבית הדין הרבני בפתיחת תיק גירושין. יחד עם זאת אל לכם להיות שאננים ולהמתין לקבל מבן הזוג תביעות.

 

לאן להגיש תביעות גירושין?

המיתוס שהגבר יגיש תמיד בבית הדין הרבני תביעת גירושין והאישה תגיש תמיד לבית המשפט לענייני משפחה לא נכון. זה צורך בראייה אסטרטגית כוללת בעניין של תביעות הגירושין או בפניה לתביעות אחרות לבית המשפט.

 

אישור הסכם גירושין

גם אם הגשתם בהסכמה לבית המשפט לענייני משפחה הסכם גירושין, תמיד ייכתב במסגרת פסק הדין של שופט בית משפט לענייני משפחה, שפסק הדין לא חל על נושא הגירושין שכן עניין זה שייך לסמכותו של בית הדין הרבני.

זו הסיבה שיש צורך לאחר אישורו של הסכם גירושין לפנות בבקשה לבית הדין הרבני לצורך מתן פסק דין לגירושין ולפתיחת תיק לסידור גט. לא תמיד תביעת גירושין היא דרך המלך. משרדנו עוסק בנושאים הקשורים לתביעת גירושין ולאסטרטגיית גירושין כוללת.

ליעוץ מידי ניתן לפנות לנייד שמספרו – 052-5070050 או להשאיר פרטים בדף יצירת הקשר ואנו ניצור עימכם קשר בהקדם.

 

אילו נושאים מטופלים במסגרת תביעות גירושין בישראל?

כאשר זוג נשוי במדינת ישראל, מחליט להתגרש, עליו לנהל הליך משפטי לטובת פירוק פורמלי של הנישואין וחלוקה הוגנת של הנכסים המשותפים. אם ילדים הם חלק מהמשוואה, גם עניינים הנוגעים למשמורת ותמיכה כספית בדמות תשלומי מזונות, נכנסים לתמונה. כאשר בני הזוג אינם מצליחים להגיע להסכמות בנושאים הללו ולערוך הסכם גירושין שמוסכם על שניהם, כחלק מהליך גירושין בהסכמה המנוהל בעזרתו של עורך דין גירושין המוסמך גם בתור עורך דין לענייני גישור – לרוב מוגשות תביעות גירושין לבית המשפט לענייני משפחה או בית דין רבני (במידה ומדובר בבני זוג יהודים). במסגרת תביעות אלו, מובאות בפני הערכאה הנבחרת הסוגיות השונות הכרוכות בהסדרת הליך הגירושין בין בני הזוג, והן אלו:

 

חלוקת רכוש בין בני הזוג

הנכסים שנצברו במשותף במהלך הנישואין כפופים לחלוקה בין בני הזוג, כחלק בלתי נפרד מהליך הגירושין. לעניין זה, נכסים שנצברו לאחר הנישואין, לרוב ייחשבו כרכוש משותף המיועד לחלוקה בגירושין.

יתרה מכך, חשוב להבין שאפילו רכוש שהושג או הוחזק בידי מי מהצדדים לפני החתונה, יכול להיות מסווג כרכוש משותף בגירושין, אם יש ראיות המעידות על כוונה לחלוק אותו עם בן הזוג השני. סוגיה זו מובילה לעיתים קרובות למחלוקות בין הצדדים בגירושין, לאור השפעתה העמוקה על הנסיבות הכלכליות של כל אדם לאחר הפרידה. לפיכך, הכרחי לפנות לייצוג משפטי בהליכי גירושין כדי לשמור על האינטרסים הכלכליים של שני הצדדים.

 

משמורת, זמני שהות ואחריות הורית

במקרים רבים של גירושין שבהם מעורבים ילדים, נידון ובמחלוקת סוגיית משמורת הילדים, זמני השהות והאחריות ההורית. ככל שיש הסכמות בין ההורים אזי הם עורכים הסדר מקובל ומוסכם על שניהם. יש צורך גם להכיר את "חזקת הגיל הרך" (לגבי קטינים שהם מתחת לגיל 6) אלא שעם הזמן יש ירידה במשמעות של חזקה זו (יש המתנגדים לה ויש התומכים בה). בשנים האחרונות, הפכה משמורת משותפת להסדר משמורת נפוץ יותר ויותר בארץ, שבו לאף אחד מההורים אין משמורת בלעדית, ושניהם חולקים אחריות שווה על גידול הילדים והחזקתם. כל מקרה לנסיבותיו ולגופו.

 

מזונות ילדים

כאשר לזוג מתגרש יש ילדים, הליך הגירושין מקיף גם את עניין מזונות הילדים. במקרים של משמורת מלאה, האב בדרך כלל אחראי למתן תמיכה כלכלית לאם בגין גידול הילדים, כאשר הסכום נקבע בהתאם לצרכי הילדים והכנסתו של האב כדי להבטיח שלא יגרמו לו מצוקה כלכלית. בתרחישים של משמורת משותפת וכאשר הילדים מעל גיל 6 שנים, שני ההורים חולקים את האחריות הכלכלית למזונות הילדים, כאשר התרומה נקבעת בהתאם ליכולתם הכלכלית, וזו אינה מחויבותו של האב בלבד – אך לצורך קביעת נושא המזונות – בית המשפט יבחן את יכולותיהם הכלכליות של שני ההורים, את הכנסותיהם, את פוטנציאל ההשתכרות של כל אחד מהם ואת חלוקת זמני השהות.

 

לסיכום

בישראל לסיוע של עורך דין לענייני משפחה ערך עליון בהגשת תביעות גירושין, והבטחת טיפול הוגן בכל הסוגיות הכרוכות בגירושין, תוך שמירה על האינטרסים שלכם ושל ילדיכם בתקופה מאתגרת זו.

אל תתמודדו עם הנושא לבדכם – מומלץ לפנות להתייעצות עם עו"ד דיני משפחה בהקדם.

שאלות ותשובות בנושא תביעות גירושין

כאשר בני זוג מחליטים להתגרש, עליהם להסדיר בהסכם הגירושין את חלוקת רכושם המשותף, כמו גם את זמני השהות עם הילדים ודמי המזונות שישולמו בגינם. אולם בהעדר הסכמות בין הצדדים בנושאים הללו, הליך הגירושין מצריך פעמים רבות הליכי משפט, בדמות הגשת תביעות גירושין בנושאים אלו.

עבור זוגות יהודים, תיקוף הסכם הגירושין מתבצע באמצעות הגשת בקשה לפסק דין לגירושין בבית הדין הרבני וקיום טקס סידור הגט שהופך את גירושי הצדדים לפורמליים. 

רכוש משותף, הכולל נכסים שנצברו לאחר הנישואין, מתחלק בדרך כלל (למעט חריגים המנויים בחוק) באופן שוויוני בין הצדדים במהלך הליכי גירושין. גם רכוש שהיה בבעלות מי מהצדדים לפני הנישואין עשוי להיחשב כרכוש משותף בגירושין, אם יש ראיות המעידה על כוונת בעליו לחלוק אותו עם הצד השני. אך כל מקרה לגופו ולנסיבותיו.

כל מקרה לגופו. יש מקרים שבהם אחריות הורית משותפת ומשמורת משותפת הם הדבר הנכון ויש מקרים שבהם יהיה הורה אחד שהוא המרכזי והמשמורת תינתן לו. הסדרי משמורת משותפת, שבהם שני ההורים חולקים את האחריות על הילדים, הפכו לשכיחים יותר בשנים האחרונות בארץ. 

 

תביעות גירושין

תביעות גירושין

עוד באותו נושא:

עלויות התרת נישואין 

רבים מהזוגות המתגרשים ומצויים בפני הליך של התרת נישואין מוצאים את עצמם בפני הליך מורכב עם שאלות רבות וביניהן: כמה עולה התרת נישואין?  מה העלויות

קרא עוד...
התרת נישואין טפסים

במשך שנים רבות זוגות ממוצא דתי מעורב, חסרי דת וזוגות חד מיניים בישראל, נתקלו בבעיה של ממש בבואם להתגרש. זאת משום שבישראל הסדרת המעמד האישי

קרא עוד...
התרת נישואין חד מיניים

בשנים האחרונות, הנושא של התרת נישואין חד מיניים תופס תאוצה בשיח הציבורי והמשפטי בישראל. הליך זה, המיועד לזוגות מאותו מין שנישאו בחו"ל ומבקשים להיפרד, מהווה

קרא עוד...
Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 47 ביקורות
×
js_loader
a5
ערן עזרא – משרד עורכי דין ונוטריון
מחובר/ת
למעבר מהיר לשיחת ווטאסאפ עם עורך דין >>