תפריט
לשיחת ייעוץ חייגו עכשיו!

03-6442224

חלוקת רכוש בגירושין

עורך דין ערן עזרא

עודכן לאחרונה בתאריך 12/02/2021

לאורך החיים המשותפים צוברים בני זוג רכוש. כך לצורך הדוגמא, נכסי נדל"ן, כספים, זכויות, חברות רכבים, אופציות, מניות, מיטלטלין, קופות גמל, זכויות פנסיוניות, זכויות סוציאליות, עסקים וכיוצ"ב. אחד הנושאים המהותיים בהליכי גירושין או בהליכי פרידה (לזוגות שאינם נשואים) הוא נושא חלוקת הרכוש.

שאלות רבות צפות ועולות בנושאים של חלוקת רכוש בין בני זוג ולהלן מספר דוגמאות:

  • איך מחלקים את הרכוש שנצבר לאורך החיים המשותפים?
  • מה הדין במקרה שבו חלק מהרכוש נצבר לפני תקופת החיים המשותפים?
  • מה קורה במקרה שמי מהצדדים קיבל מתנה או ירושה?
  • האם מה שקובע הוא מועד תחילת החיים המשותפים או מועד הנישואין?
  • מה המשמעות של "מועד הקרע"?
  • האם אופן הרישום מהווה את אופן הבעלות בנכסים?
  • האם יש הבדל בין אופציות ברות מימוש לבין אופציות שאינן ברות מימוש?
  • מה קורה במקרה שצד אחד צבר ידע ומוניטין והשקיע בקריירה ואילו בן הזוג האחר היה עסוק בגידול הילדים?
  • האם הסכם ממון מהווה סוף דבר? או האם גם הוא נתון לפרשנות?

 

לצורך מענה לשאלות שעולות לגבי חלוקת רכוש בהליכי גירושין, יש צורך להכיר את המושגים הבסיסיים של דיני חלוקת הרכוש בגירושין וכמו כן – מאוד מומלץ להיוועץ עם עורך דין המתמחה בהליכי גירושין לצורך קבלת ייעוץ מקיף בנסיבות הספציפיות.

 

חוק יחסי ממון

חוק יחסי ממון מגדיר את כל נושא חלוקת הרכוש בין בני זוג נשואים. בהתאם להוראותיו של החוק, הרכוש שנצבר לאורך הנישואין יחולק בין הצדדים בחלקים שווים למעט חריגים אשר מנויים בחוק – שהם נכסים שהיו למי מהצדדים ערב הנישואין או נכסים שקיבל מי מהצדדים במתנה או בירושה במהלך תקופת הנישואין, גימלה מהמוסד לביטוח לאומי שנפסקו אחד מהצדדים בשל נזק גוף או מוות, ולמעט נכסים שהצדדים הסכימו בכתב ששווים לא יאוזן.

הלכת השיתוף

על זוגות אשר נישאו טרם מועד כניסתו לתוקף של חוק יחסי ממון (1.1.1974) – יחול הדין על פי הלכת השיתוף. הלכת השיתוף מבוססת על החזקה שהצדדים זכאים וחייבים לחלוקת שווה ביניהם בכל הנכסים המשותפים שנצברו בתקופת החיים המשותפים. רכוש שאחד הצדדים קיבל במתנה או בירושה או רכוש שהביא עימו טרם הנישואין, יישארו בבעלותו של אותו הצד.

 

הסכם ממון

הסכם ממון – הוא הסכם שבמסגרתו הצדדים מגדירים ביניהם את אופן ניהול וחלוקת הרכוש בין לחיים משותפים ובין למקרים של גירושין. הסכם ממון בין בני זוג נשואים מחוייב באישורו של בית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני – וכן כל שינוי של הסכם ממון טעון באישור מעין זה. במקרים שבהם – נערך ההסכם לפני נישואין או בשעה שהם נערכו, רושם הנישואין יכול לבוא במקום אישורה של הערכאה המשפטית.

זאת ועוד, במקרה שבו נכרת הסכם הממון טרם נישאו הצדדים, יכול גם נוטריון לאמת את ההסכם בהתאם לחוק הנוטריונים, וגם כאן – על הנוטריון להיווכח שהצדדים שניצבים בפניו עשו את הסכם הממון בהסכמה חופשית כשהם הבינו את כל המשמעויות שלו.

 

מועד הקרע

יש למועד הקרע משמעות רבה, שכן לרוב, טרם מינוי מומחה מטעם בית המשפט, יש לקבוע את מועד הקרע בכדי שניתן יהיה ליתן הוראות למומחה לגבי תקופה חישוב הזכויות המשותפות.

 

לסיכום

לאור העובדה שבמרבית הליכי הגירושין עניין חלוקת הרכוש מהווה נדבך מרכזי וחשוב ובכדי לקדם את המקרה על הדרך הטובה ביותר, יש צורך להיוועץ עם עורך דין לחלוקת רכוש בגירושין בכדי לקבל ייעוץ משפטי מקיף לקידום הנושאים.

 

חלוקת רכוש בגירושין

חלוקת רכוש בגירושין

עוד באותו נושא:

Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 47 ביקורות
×
js_loader
a5
ערן עזרא – משרד עורכי דין ונוטריון
מחובר/ת
למעבר מהיר לשיחת ווטאסאפ עם עורך דין >>