תפריט
לשיחת ייעוץ חייגו עכשיו!

03-6442224

בית דין רבני

גירושין אצל זוגות יהודים, נקבעים על פי דין תורה. הסמכות הייחודית לדון בעניינים של נישואין וגירושין בין זוגות יהודים תושבי המדינה/אזרחיה, נתונה לבית דין רבני. ע"מ שבני זוג ייחשבו לגרושים, עליהם לעבור טקס "גט" בפני בית הדין. על ה"גט" להינתן בהסכמות של הבעל ושל האישה על פי התקנות של "חרם דרבנו גרשום".

יש הסוברים, כי בעת משבר, כדאי לבעל לרוץ לבית דין רבני, ואילו לאישה כדאי למהר לבית משפט לענייני משפחה. מיתוס זה נפוץ אצל מרבית מבני הזוג, אולם הוא מהווה טעות מיסודו. יש מקרים לפיהם, כדאי לגבר לפנות לבימ"ש לענייני משפחה ולא, "כעצתם של יודעי דבר", לבית הדין, לדוגמא: במקרה שבו רכוש שנצבר על ידי צדדים ורשום על שם האישה, פנייה של גבר לבי"ד רבני בתביעה כרוכה, עלולה היא לגרום לו נזק רב.

חשוב לבחון בכל מקרה לגופו, לאור הנסיבות, המטרות והיעדים אותם אנו מעוניינים להשיג. מעבר לסמכות הייחודית של בית הדין הרבני, לדון בענייני גירושין ונישואין בין זוגות יהודים, תושבי המדינה/ אזרחיה, יש בסמכות שלו, בתנאים מסוימים, את האפשרות לדון בעניינים הנוגעים למשמורת ילדים, נושאי רכוש ומזונות האישה. הסמכות בעניינים אלו מקבילה לבי"ד רבני ולבימ"ש לענייני משפחה.

 

תביעת גירושין בבית דין רבני

ע"מ שבית דין רבני יידון בנושאים אלו, צריך להגיש תביעת גירושין כרוכה שעונה על התנאים שנקבעו לכך בפסיקה:

  1. תביעת גירושין כנה
  2. התביעה כרוכה כדין
  3. כריכת התביעה כנה

 

אם תביעת הגירושין הוגשה ראשונה לבית הדין הרבני, היא נכרכה כדין, והיא עונה על התנאים שנקבעו לכך בפסיקה, תוקנה הסמכות לבית הדין הרבני. במידה ותביעה לא עומדת במבחנים של הפסיקה, הסמכות תהא נתונה בעניינים אלו לבימ"ש לענייני משפחה, בלי כל קשר להקדמה בפנייה לערכאות.

הפזיזות שבפנייה לערכאות, גורמת לעתים לאיבוד מטרות הצדדים. לדוגמא: אין גירושין ללא סיבה שהיא מוצדקת בדין העברי. בי"ד רבני מיישם את הדין העברי בכל הנוגע לענייני גירושין. לכן, בהיעדר הסכמה של זוגות להתגרש, נדרש בן זוג להוכיח עילות גירושין מוצדקות.

נושא זה, דורש ידע, מיומנות ובעיקר חשיבה אסטרטגית וחכמה. מומלץ להתייעץ עם עורך דין בטרם "פתיחת תיק" של גירושין, ולעשות אינטגרציה כוללת בין כל המטרות ליעדים.

 

וודאי תתעניינו לקרוא על:

הסכם גירושין

הסכם ממון

צוואה

לקבלת ייעוץ משפטי מיידי בענייני בית הדין הרבני ניתן ליצור קשר לנייד שמספרו – 052-5070050 או למלא את דף "יצירת הקשר" ונציג מטעמנו ייצור קשר בהקדם.

 

הבדלים בין גירושין בבית דין רבני וגירושין בבית משפט לענייני משפחה בישראל

הטבלה הבאה מפרטת דוגמאות שיכולות להיות להבדלים בין גירושין בבית הדין הרבני וניהול הליכים בבית המשפט לענייני משפחה:

נושא בית דין רבני בית משפט לענייני משפחה
סמכות בעל סמכות ייחודית לדון ולפסוק בענייני גירושין של זוגות יהודים שנישאו ברבנות. מוסד שיפוט אזרחי הדן בענייני משפחה של כלל האוכלוסייה בישראל, כולל זוגות יהודים, נוצרים, מוסלמים, דרוזים ועוד.
חוקים דן על פי ההלכה היהודית והמשפט העברי. דן על פי חוקי המדינה, תוך התחשבות בהלכה היהודית.
נושאים מוסמך לדון בנושאים הקשורים לגירושין ומעמד אישי בלבד, כגון נישואין, מתן גט, חלוקת רכוש,

מזונות אישה, משמורת ילדים והסדרי ראייה.

מוסמך לדון בכלל הנושאים הקשורים למשפחה, לרבות גירושין, משמורת ילדים, חלוקת רכוש, מזונות ילדים,מזונות אישה, הסדרי ראייה, אפוטרופסות, אלימות במשפחה, אימוץ ועוד.
תהליך תלוי בכל מקרה ומקרה. תלוי בכל מקרה ומקרה.
יחס יחס שמרני יותר כלפי המשפחה והזוגיות, תוך ניסיון לשקם את הקשר בין בני הזוג. כמו כן,

קיימת התייחסות לרכיב של ה"אשם" בגירושין.

פחות התייחסות של רכיב ה"אשם" בגירושין.
ייצוג ניתן לפנות לייצוג של טוען רבני ו/או עורך דין לענייני משפחה. ניתן להגיע בייצוג של עורך דין מוסמך בלבד (אולם לא טוענים רבניים).

 

חשוב לציין:

  • הטבלה מציגה הבדלים כלליים בלבד, הדבר לא מחייב, כל מקרה הוא תלוי נסיבותיו.
  • הבחירה בין בית דין רבני לבית משפט לענייני משפחה תלויה בנסיבות אישיות, בהעדפות בני הזוג ובהתייעצות עם גורמים משפטיים מוסמכים.

 

שאלות ותשובות בנושא בית דין רבני

בית הדין הרבני הוא הערכאה היחידה המוסמכת לדון בנושא נישואין וגירושין של זוגות יהודים תושבי או אזרחי מדינת ישראל. על מנת שבני זוג ייחשבו לגרושים מבחינה חוקית, עליהם לעבור טקס "גט" בפני בית הדין הרבני, כאשר הגט ניתן בהסכמה של שני בני הזוג על פי תקנות בתי הדין הרבניים.

בנוסף לסמכותו הייחודית בענייני נישואין וגירושין, לבית הדין הרבני יש גם סמכות מקבילה לבית המשפט לענייני משפחה לדון בנושאים כמו משמורת ילדים, חלוקת רכוש ומזונות האישה. על מנת שבית הדין הרבני ידון בנושאים אלו, יש להגיש תביעת גירושין כרוכה העונה על שלושה תנאים: תביעת הגירושין חייבת להיות כנה, התביעה צריכה להיות כרוכה כדין, וכריכת התביעה כשלעצמה – חייבת להיות כנה.

פנייה פזיזה לבית הדין הרבני עלולה לגרום לפגיעה במטרות הצדדים. בית הדין הרבני מיישם את הדין העברי בכל הנוגע לענייני גירושין, ובהיעדר הסכמה בין בני הזוג להתגרש, נדרש בן הזוג      שהגיש את התביעה להוכיח עילות גירושין מוצדקות על פי ההלכה. ללא הוכחת עילה מספקת, בית הדין הרבני עלול שלא לאשר את הגירושין.

מומלץ להתייעץ עם גורם מקצועי בעל ידע ומיומנות בתחום לפני הגשת תביעת גירושין בבית הדין הרבני. יש לבצע חשיבה אסטרטגית ולעשות אינטגרציה בין כל המטרות והיעדים של בני הזוג. פנייה נכונה ומושכלת לבית הדין הרבני, תוך התחשבות בנסיבות הספציפיות של המקרה, יכולה למנוע נזקים ולסייע בהשגת התוצאה הרצויה.

בית דין רבני 

בית דין רבני

עוד באותו נושא:

סרבנות גט

סרבנות גט – גירושין בין זוגות יהודים ייעשו במדינת ישראל על פי דין עברי. בתי דין רבניים אינם מוסמכים להתיר קשר של נישואין ללא הסכמתם

קרא עוד...
Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 48 ביקורות
×
js_loader

פניות במייל: [email protected]
פניות במשרד: 03-6442224
פניות לנייד: 052-5070050

Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 48 ביקורות
js_loader